Aicina uz konferenci “Apkaimju nozīme un attīstības perspektīva”

2022. gada 24. novembrī no plkst. 15.00 līdz 18.00 NVO namā Ieriķu ielā 43a, Rīgā, notiks pieredzes apmaiņas un tīklošanās konference “Apkaimju nozīme un attīstības perspektīva”. 

Apkaimju loma un attīstība, apkaimju kopienu centri – šīs tēmas Rīgā izskan arvien plašāk un spēcīgāk. Lai turpinātu diskusiju, viedokļu un pieredzes apmaiņu uz tīklošanās konferenci laipni aicināti visi interesenti.

Konferences ievadā, iepazīstinot ar Apkaimju iedzīvotāju centra darbību apkaimju attīstības jomā, dalībniekus uzrunās Rīgas pilsētas Apkaimju iedzīvotāju centra Apkaimju attīstības un sabiedrības integrācijas pārvaldes priekšniece Ilona Stalidzāne.

Par šobrīd nozīmīgākajiem apkaimju attīstības jautājumiem un kopienu centru izveides aktualitāti stāstīs “Rīgas Apkaimju alianse” biedrības valdes priekšsēdētājs Māris Jansons. Jūrmalas valstspilsētas administrācijas Attīstības pārvaldes Stratēģiskās plānošanas nodaļas vadītāja Jekaterina Milberga vēstīs, kā Jūrmalā norit apkaimju attīstības virzība. Ar kopienas centra “Ābeļzieds” pieredzes stāstu dalīsies Rīgas Sociālā dienesta Sociālā darba nodaļas Kopienas centra “Ābeļzieds” vadītāja Meldra Sevele.

Konferences otrajā daļā dalībniekiem būs iespēja līdzdarboties trīs darba grupās:

  • pirmās darba grupas, kuru vadīs “Rīgas Apkaimju alianses” valdes locekle Sandra Feldmane, fokusā būs kopienu centru veidošanas nosacījumi,
  • otrā darba grupa Māra Jansona vadībā aktualizēs, kādas grantu programmas šobrīd ir pieejamas apkaimju biedrībām, un modelēs, kādas vēl būtu vajadzīgas.
  • Savukārt, kā attīstīt apkaimju aktivitātes, kāda ir labā pieredze un kādas ir problēmas, diskutēs trešā darba grupa, to vadīs “Bulduru, Buļļuciema un Lielupes attīstības biedrības” valdes locekle Edīte Kalniņa. Visas darba grupas prezentēs rezultātus, izskanējušās idejas un ierosinājumus.

Konferences noslēgumā klātesošos aicinās uz tīklošanos un diskusijām. Konferences darba kārtība

Konferencē aicināti piedalīties Rīgas apkaimju biedrību, kopienu pārstāvji un domubiedri no grupām sociālajos tīklos, kuri aktīvi un konstruktīvi aizstāv savas apkaimes iedzīvotāju intereses, kā arī ikviens NVO pārstāvis vai rīdzinieks, kurš vēlas iesaistīties apkaimju kustībā un kuram rūp apkaimju attīstība.

Dalību konferencē lūdzam apstiprināt, reģistrējoties šeit.

Konferenci rīko Rīgas pilsētas Apkaimju iedzīvotāju centrs un NVO nams, sadarbībā ar biedrību “Rīgas Apkaimju alianse”.

Plašāka informācija: Zinta Gugane, Rīgas pilsētas Apkaimju iedzīvotāju centra Apkaimju attīstības un sabiedrības integrācijas pārvaldes Sabiedrības integrācijas un līdzdalības nodaļas NVO atbalsta sektora projektu vadītāja, E-pasts: zinta.gugane@riga.lv.

Informāciju sagatavoja: Solvita Brence-Kauste, Rīgas domes Komunikācijas pārvaldes Ārējās komunikācijas nodaļas projektu koordinatore, e-pasts: solvita.brence@riga.lv.