Notikumi un sadarbība gadu mijā un Jaunajā gadā Kundziņsalas skolā

Notikumi un sadarbība gadu mijā un Jaunajā gadā Kundziņsalas skolā

Viens gads aizgājis, nu jau dzīvojam Jaunajā 2023. gadā. Bet gadu robežas nav striktas kā pulksteņa sitieni – tās nosaka darbi un rīcība. Te daži no tiem, kas nemanāmi no gada uz gadu turpinās, rada nepārtrauktību un ilgtspēju.

Ar ideju un pirmo sūtījumu sadarbībā @Čaklo bītīšu klubiņš un @SILTO DARBU TĪNE jau 2022. gada 6. martā sākās adīšana Ukrainas iedzīvotājiem, kas izveidojās par apjomīgu kustību. Paldies katram par iesaistīšanos, kā arī SIA "Klippan Saule", Pāces vilnas fabrikai un citiem par ziedojumiem adīšanai. Arī gada noslēgumā sadarbībā ar Latvijas Samariešu apvienību (Andris Bērziņš) adījumi devās ceļā siltumam gan lieliem, gan maziem un klāt arī vasarīgas M. Stārastes bildītes no grāmatu izdevēja "Zvaigzne ABC". 

Ziemassvētku pārsteigumi arvien ir patīkami! Šoreiz tas bija no Rīgas Valsts vācu ģimnāzijas skolēnu sarūpēto dāvanu veidā. Ziedojumi Rīgas Valsts vācu ģimnāzijā vākti katru gadu Ziemassvētku laikā. Šogad ziedojumi sakarā ar notiekošo Ukrainā vākti un nodoti, lai varētu sniegt palīdzību kara skartajām ģimenēm. Projekta organizatori - Ernests Lenšs, Elīza Beta Kalve iesaistīja lielu dāvinātāju skaitu un skolā noliktais ziedojumu galds ātri piepildījās. Savukārt mēs par skolēnu darbību informējām ukraiņu ģimenes ar bērniem un arī jautājām, ko vajadzētu sagādāt.

Pirms Ziemassvētkiem dāvanas atveda 12EU klases skolēni, projekta organizatori Ernests Lenšs (skolēnu valdes loceklis) un Elīza Beta Kalve (skolēnu valdes prezidente). Paldies jauniešiem par paveikto un īpaši paldies no Ukrainas kara skartām ģimenēm, kuru prieks bija milzīgs. Kā teica Jeļena: “To mēs nevaram izteikt vārdiem! Tas ir apbrīnojami un pārsteidzoši, kādu atbalstu Latvijā saņemam. Vērtīgākais ir tieši emocionālais un arī mantiskais, kas no sirds uz sirdi”. Apbrīnojami, ka katra dāvana atrada savu cilvēku un otrādi! Paldies par skaisti, saskaņoti iepakotām lietām. Īpaši visiem bija prieks par lietām, kuras nu tieši laikā kādam ukraiņu puisim Rēzeknē.

Savukārt nodibinājums "Tautas palīdzības fonds" varēja nodot jauniešiem Latvijas Valsts meži mērķprogrammā “Skolu jaunatnes un interešu pulciņu pasākumi un programmas” projekta “Bērnu un jauniešu intereses veicināšana par brīvā laika pavadīšanas iespējām dabā” (Nr.22-00-S0MF10-000074) iegādāto Krisa Maknaba grāmatu “101 padoms jauniešiem. Izdzīvošanas skola dabā”, kas jauniešiem noderēs turpmāk.

Ir vēl viena gadus savienojoša aktivitāte – stikla mākslas izstāde, kuras sākums un pirmā atrašanās vieta bija Krišjāņa Barona muzejā. Pašlaik tā tiek iekārtota Kundziņsalas skolā un papildināta arī ar jauniem darbiem, kas tapuši Stikla darbnīcā.

Šo dažu gadu laikā pirms tam pamestā objekta Kundziņsalas skolas – Mākslu, izglītības un tehnoloģiju centra visu paaudžu apmeklētāji ir devuši un turpina dot gan mantisko pienesumu, gan brīvprātīgo darbu, gan finanšu. Katrs var iesaistīties attīstības veicināšanā – piedalīties talkās, darboties ikdienas kopšanas darbos, atbalstīt ziedojot gan mantiskā, gan finanšu veidā. Aicināts ir ikviens, kuram tuva vēsturiska gaisotne, interesē Latvijas attīstība no 30tiem gadiem, tās sasniegumi. Unikālajā, 30-tajos gados celtajā Kundziņsalas skolas ēkā darbojošās Mākslu, izglītības un tehnoloģiju centra darbnīcas ir pieejamas visām paaudzēm. Ēkas iedzīvināšanā un telpu iekārtošanā iesaistījušies visu paaudžu brīvprātīgie un notiek arī sadarbība ikdienā ar citām Rīgas apkaimēm, to iedzīvotājiem.

Ir vēl viena gadus savienojoša aktivitāte – stikla mākslas izstāde, kuras sākums kā 3.Latvijas Bērnu un jauniešu stikla mākslas konkurss pirmā atrašanās vieta bija Krišjāņa Barona muzejā. Par ekspozīciju un stikla mākslu bija interese, tāpēc tā būs redzama arī @Kundziņsalas skola – mākslu, izglītības un tehnoloģiju centrs. Te jau sadarbība visas Latvijas mērogā – no Zilupes līdz Ventspilij. Pašlaik ekspozīcija kā izstāde tiek iekārtota Kundziņsalas skolā un ir papildināta arī ar jauniem darbiem, kas tapuši Stikla darbnīcā un ko gatavojuši cilvēki, kuri ar stiklu darbnīcā sastopas pirmo reizi. Tēma “Jura Alunāna jaunvārdi stikla mākslā” ir ieinteresējusi daudzus, arī pārsteidzis, ka daudzi tik pierasti vārdi ir konkrēta cilvēka izdomāti valodas veidošanai.

Lai katram Jaunā gadā iet līdzi Vecā gada labais, kas iepriecina, dod spēku un nāk klāt jaunas labas iespējas, darbības un interesanti, aizraujoši notikumi!

Dzintra Ziemele,  nodibinājuma "Tautas palīdzības fonds" valdes priekšsēdētāja

Foto no personīgā arhīva un Ernests Lenšs

Saziņai par apmeklējumu 27633569 vai e-pastā tpf@inbox.lv

 

Galerijas