Rīta kafija Rīgas Latviešu biedrībā un Jāņu svētku ziedu vainagu veidošanas meistarklase

Aicinām 15. jūniju pavadīt Rīgas Latviešu biedrībā!

No rīta, plkst. 11.00, aicinām uz Rīta kafiju Rīgas Latviešu biedrībā! Klātesošos sagaida ne vien aizraujošs, interaktīvs stāstījums par RLB seno pagātni un atjaunotnes problēmām 1989. gadā, bet arī, malkojot kafijas tasi, būs iespēja doties pastaigā pa greznajām RLB norišu vietām. Stāstītājas un rādītājas lomā iejutīsies filoloģe Gaida Jablovska.

Gaida Jablovska ir rosīga Rīgas Latviešu biedrības biedre un priekšsēdētāja vietniece, literatūras pētniece un muzejniece. No 1969. līdz 2019. gadam strādājusi Raiņa Literatūras un mākslas vēstures muzejā un Raiņa un Aspazijas mājā Rīgā (MMA). Kopš 2019. gada ir Latvijas Rakstnieku savienības biedre. Gaida Jablovska savus literatūras pētījumus ir publicējusi vairāk nekā 10 dažādos pētnieciskajos izdevumos. Par nopelniem kultūrā, mūža ieguldījumu Raiņa un Aspazijas daiļrades pētniecībā un kultūrvēsturisko vērtību saglabāšanā 2016. gada maijā rakstniece saņēmusi Triju Zvaigžņu ordeni. Tajā pašā gadā viņa saņēmusi arī Kultūras ministrijas Atzinības rakstu un Īpašo Atzinības rakstu. 2018. gadā apbalvota ar Draudzīgā Aicinājuma medaļu par  Raiņa un Aspazijas literārā un vēsturiskā mantojuma saglabāšanu un popularizēšanu. G. Jablovska ir sniegusi neatsveramu ieguldījumu Rīgas Latviešu biedrības vēstures izpētē.

Dalība sarīkojumā 5,- EUR. Vietu skaits ierobežots! 

Pieteikšanās pa tālruni 29689489 vai rakstot uz e-pasta adresi gaida.jablovska@rlb.lv

  • Savukārt, plkst. 12.00 aicinām apmeklēt Līgo un Jāņu svētku ziedu vainagu veidošanas meistarklasi, kuru vadīs Rīgas Latviešu biedrības Tautas lietišķās mākslas studijas “Rezēda” dalībnieki.

Meistarklasē būs iespēja apgūt ne vien ziedu vainagu darināšanu, bet arī kļavu lapu cepuru veidošanu dažādās tehnikās. Iegūtās prasmes  vēlāk varēs pielietot svinībās, izveidojot pašdarinātu kroni sev un saviem viesiem.

Katram, kurš vēlas taisīt vainagu un/vai kļavu lapu cepuri, nepieciešams līdzi ņemt savus materiālus un instrumentus! Līdži ņemamo materiālu saraksts pieejams ŠEIT.

Pieteikšanās līdz 2024. gada 12. jūnijam aizpildot anketu https://forms.gle/HTt1pjJDySHPAZxFA  vai pa tālruni +371 253 72  253 

Uz tikšanos Rīgas Latviešu biedrībā!