Aktīvas senioru organizācijas aicina uz pasākumu “Senioru diena”

Oktobra sākumā visā pasaulē tiek svinēta Starptautiskā senioru diena. Atzīmējot to un uzsverot senioru nozīmi Latvijas sabiedrībā, seniori, nevalstisko organizāciju pārstāvji un ikviens interesents aicināts uz senioru NVO tīklošanās pasākumu “Senioru diena”. Pasākums notiks ceturtdien, 2022. gada 13. oktobrī, no plkst. 11.00, klātienē - NVO namā, Rīgā, Ieriķu ielā 43a.

Pasākuma mērķis ir pulcēt dažādas NVO, kuru biedru rindās darbojas galvenokārt seniori, lai demonstrētu, cik radoši, rosīgi un izdomas bagāti ir seniori. Svarīgi ir parādīt, kādas ir seniorus apvienojošas NVO, ko tajās var darīt, kā arī mudināt seniorus nevis sēdēt mājās, bet saturīgi pavadīt brīvo laiku un būt aktīviem.

Pasākuma pirmajā daļā no plkst. 11.00 līdz 13.00 interesenti tiek aicināti uz 3 radošajām darbnīcām jeb meistarklasēm, kurās varēs aktīvi līdzdarboties un iepazīt organizāciju darbību. Biedrība „Rīgas aktīvo senioru alianse” aicinās uz iedvesmojošu tikšanos “Senioru zaļais kurss digitālajā vidē”, kurā paredzēta prezentācija, diskusijas un arī muzikāla noskaņa. Biedrība “Rīgas Sporta Veterānu klubs” savu darbību prezentēs, aicinot uz galda spēlēm. Savukārt biedrība “Cīpars” piedāvās kustību meistarklasi, kurai dots izteiksmīgs nosaukums “Deja ir kustība, kustība ir dzīve!”.

Turpinājumā – plkst. 13.00 visiem dalībniekiem būs iespēja noklausīties dzimtu pētnieces, pārmaiņu konsultantes Lindas Lielvārdes izzinošu lekciju “Dzimtas detektīvs – zudušo pavedienu meklēšana un kopsadarbe dzimtas izpētē”.  

Pasākuma trešajā daļā – plkst. 15.00 apmeklētājus sagaida tikšanās ar  Kultūras un tautas mākslas centra „Ritums” Tautas tēlotājmākslas studijas “Kolorīts” vadītāju, mākslinieci Vitu Jurjāni un kopīga gleznu izstādes “Atvadas no vasaras” atklāšana. Noslēgumā - sirsnīgas sarunas un atspirdzinājumi.

PROGRAMMA

Laipni aicināti visi interesenti! Pasākums ir bezmaksas.

Aicinām dalībai pasākumam iepriekš reģistrēties, rakstot uz e-pastu: nvonams@riga.lv!

Pasākumu rīko Rīgas pilsētas Apkaimju iedzīvotāju centra Apkaimju attīstības un sabiedrības integrācijas pārvaldes Sabiedrības integrācijas un līdzdalības nodaļas Nevalstisko organizāciju atbalsta sektors jeb NVO nams sadarbībā ar nevalstiskajām organizācijām. NVO nams turpina pirms vairākiem gadiem iesākto senioru NVO popularizējošo pasākumu virkni, kuros organizācijām ir iespēja praktiskās, radošās vai izglītojošās  nodarbībās demonstrēt savu darbību un uzsvērt, ka darbošanās nevalstiskajās organizācijās senioru dzīvē var ieņemt nozīmīgu vietu, sniegt gandarījumu un dzīvesprieku. 

Informāciju sagatavoja: Zinta Gugane Rīgas pilsētas Apkaimju iedzīvotāju centra Apkaimju attīstības un sabiedrības integrācijas pārvaldes Sabiedrības integrācijas un līdzdalības nodaļas NVO atbalsta sektora projektu vadītāja. E-pasts: zinta.gugane@riga.lv

http://apkaimes.lv