Ar plašu kultūras notikumu programmu izskanēs apkaimes svētki Vecāķos, Daugavgrīvā un Brasā

Ar plašu kultūras notikumu programmu izskanēs apkaimes svētki Vecāķos, Daugavgrīvā un Brasā

Sestdien, 26. augustā, rīdzinieki un pilsētas viesi gaidīti krāšņos apkaimes svētkos Brasā, Daugavgrīvā un Vecāķos, kur visas dienas garumā sanākušos priecēs plaša kultūras un dažādu aktivitāšu programma gan lieliem, gan maziem.

Rīgas “Drosmes un prieka vasara” šogad izceļ katras apkaimes unikalitāti. Grafiskajā dizainā simboliski ir iestrādātas apkaimēm raksturīgās atpazīšanas zīmes, piemēram, Vecāķos, kā simboli izraudzīti pludiņš, kūrorts, zivis, Daugavgrīvā – cietoksnis un Mīlestības saliņa, bet Brasā –  zilās puķītes, zieds un kapi.

Apkaimju simboli izvēlēti sadarbībā ar Apkaimju iedzīvotāju centriem, un to dizaina autors ir mākslinieks Valters Kalsers.

Desmito gadu pēc kārtas Hospitāļu ielā norisināsies apkaimes svētki

Sestdien, 26. augustā, Hospitāļu ielu un tās apkaimi pieskandinās Brasas apkaimes svētki. Iespaidīga aktivitāšu programma, Latvijas ražotāju un amatnieku tirgus un plaša koncertprogramma priecēs ikvienu apmeklētāju.

Brasas apkaimē rīkotie “Hospitāļu ielas kaimiņu svētki” ir vieni no senākajiem un plašākajiem Rīgas apkaimju svētkiem, kas svinēti kopš 2014. gada. Šogad savu 10. jubileju tie atzīmēs ar vērienīgu programmu un jaunu nosaukumu – Brasas apkaimes svētki! Fona brokastotājus priecēs akustiskās ģitārspēles virtuoza Ginta Smukā mūzika.

Svinīgā svētku atklāšana ar gājienu pa Hospitāļu ielu sāksies plkst. 12.00. Tradicionāli svētku laikā notiks Latvijas ražotāju un amatnieku tirgus, būs arī ēdinātāji, kas piedāvās gardas maltītes un atsvaidzinošus dzērienus visdažādākajām gaumēm.

Visu dienu no plkst. 12.00 līdz plkst. 17.00 Hospitāļu ielas garumā svētku apmeklētāji aicināti piedalīties ekskursijās, orientēšanās spēlēs, radošajās darbnīcās, būs arī mūzikas, dejas, teātra un cirka izrādes, galda tenisa un šaha turnīrs, diskusijas, ziedojumu vākšana Ukrainas atbalstam, informācijas stendi par Nacionālo bruņoto spēku un Valsts policijas darbu, lai stiprinātu mūsu valsts un sabiedrības drošības apziņu.

Mazākie svētku apmeklētāji un ģimenes ar bērniem mīļi gaidīti no plkst. 12.00 līdz plkst. 17.00 pārbaudīt spēkus sacensībās bērniem un jauniešiem sadarbībā ar atbalstītājiem. Darbosies arī kāpšanas/boulderinga siena un būs iespēja piedalīties izzinošās un radošās rotaļās un spēlēs, norisināsies arī darbnīcas sadarbībā ar Montessori centru, seju apgleznošanas studija, kā arī ziepju burbuļu šovs “Mārtiņa burbuļi” un piepūšamās atrakcijas.

Skvērā, Miera ielā 73-77, no plkst.16.00 līdz plkst.22.00 viesus priecēs grupu “Oranžas Brīvdienas”, “Tautumeitas” uzstāšanās. Koncertprogrammas izskaņā sekos dzīvas uguns, dejas un mūzikas šovs profesionālu žonglieru izpildījumā.

Ar koncertiem pie jūras Vecāķi svinēs apkaimes svētkus

Sestdien, Pludmales ielā, sākot no Kāpu prospekta līdz pludmalei, norisināsies Vecāķu apkaimes svētki, kur jaunākie svētku apmeklētāji jau no plkst. 12.00 tiek gaidīti radošajās darbnīcās un aicināti piedalīties sporta aktivitāšu programmā un improvizācijas teātra piedzīvojumā “Vilkaču priedes leģendas”.

No plkst. 12.00 līdz plkst. 19.00 sadarbībā ar Vecāķu apkaimes biedrību tiks organizēta sarunu telts, kurā plānotas diskusijas par Vecāķu apkaimes attīstību, kā arī lekcija par drošību uz ūdens kopā ar biedrību “Peldēt droši”. Pēc tās sekos arī praktiskas apmācības pie ūdens. Tāpat sarunu teltī neizpaliks sarunas par piejūras dabas daudzveidību un situāciju Baltijas jūras piekrastē un Vecāķu kūrorta stāsti – atmiņas par piedzīvoto Vecāķos nesenā un senākā pagātnē.

No plkst. 14.00 līdz pat 21.30 izskanēs arī krāšņa pludmales skatuves programma, kurā paredzēts gan koncerts bērniem, gan grupas “Pirmais kurss” koncerts. No plkst. 19.00 līdz 20.00 uzstāsies leģendārā grupa “Pērkons”. Savukārt no plkst. 20.30 līdz plkst. 21.30 īpašu svētku muzikālo programmu sarūpējusi Laima Jansone un DJ Monsta.

Svētku noslēgumā plkst. 21.30 notiks ugunskura aizdegšana Vecāķu pludmales krastā “Senās uguns nakts” notikuma ietvaros.

Ekskursijas un grupas “Dziļi violets” koncerts Daugavgrīvas apkaimes svētkos

Sestdien, 26. augustā, apkaimes svētkus svinēs arī Daugavgrīvā – Plēksnes un Parādes ielu krustojumā. Visas dienas garumā noritēs plaša kultūras un notikumu programma gan lieliem, gan maziem, kas noslēgsies ar grupu “Dziļi violets” un “Keksi” uzstāšanos.

Daugavgrīvas apkaime lepojas ar savu unikalitāti – jūras tuvumu, tālu zemju kuģiem, Daugavgrīvas cietoksni, apkaimes vēsturi, tās iedzīvotājiem un nākotni – vīzijām un domām par attīstību.

Svētku diena iesāksies ar sportiskām aktivitātēm plkst. 12.00 kopā ar treneri Adilu Maksimovu. Mazākie svētku apmeklētāji plkst. 13.00 aicināti uz izrādi bērniem “Sunītis un kaķīte”. Plks. 14.00 norisināsies bērnu diskotēka “Daugavgrīvas jūras dārgumi” ar Ēriku Balodi un  ziepju burbuļu šovu. Un līdz pat plkst. 18.00 darbosies atrakciju zona “Mazais stiprinieks”, ebru radošā darbnīca un Bolderājas Mūzikas un mākslas skolas radošās darbnīcas.

Koncertprogrammu plkst. 15.00 atklās Anta Eņģele un Marko Ojala ar programmu “Jūras dziesmas”. Tai sekos Antona Trocjuka un Daniila Bulajeva koncerts plkst. 16.00, bet vijolnieka Raimonda Ozola koncerts sāksies plkst. 17.00. Skaistās balss īpašniece Aija Vītoliņa uz skatuves kāps plkst. 18.00, turpretī plkst. 19.00 notiks Bolderājas grupas “Mūzikas kolekcija” koncerts.

Ballītes noskaņu plkst. 20.00 radīs grupas “Dziļi violets” koncerts, bet grupas “Keksi” koncerts sāksies plkst. 21.00.

Visas dienas garumā noritēs arī izglītojoša ekskursija uz Daugavgrīvas cietoksni kopā ar biedrības “Bolderājas grupa” vadītāju Sandru Jakušonoku un akordeonistu Marko Ojalu, kā arī iedzīvotāju biedrības “Daugavgrīva” ekskursija par Daugavgrīvas apkaimi.

Citi Rīgas vasaras kultūras programmas pasākumi šonedēļ

Šonedēļ gaidāmi arī vairāki pasākumi prieka mirkļu parkā Vērmanes dārzā un kultūrtelpā “Strops” – tajos skanēs koncerti, būs radošās darbnīcas bērniem un pusaudžiem, norisināsies Vislatvijas Senioru vokālo ansambļu sadziedāšanās svētki, varēs apmeklēt arī izglītojošu lekciju par zemūdens draugiem un skatīties Lielo leļļu izrādi “Pasaku meža bruvība”.

Vērmanes dārza estrādē ceturtdien, 24. augustā, notiks latviešu leģendārās rokgrupas “Pērkons” koncerts. “Pērkons”savās dziesmās turpina stiprināt tautas nacionālo pašapziņu, kā to darīja pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados.  Vērmanes dārzā mūziķi saviem klausītājiem piedāvās ilgās radošās darbības laikā sakrātās un tautā iemīļotās dziesmas, to skaitā “Zaļā dziesma”, “Slidotava”, “Labu vakar”, “Dziesma par sapumpuroto zaru”, “Gandrīz tautasdziesma”, “Mana dienišķā dziesma” un daudzas citas.

Savukārt, kultūrtelpā “Strops” Bolderājā 23. augustā paredzēts Vasaras noslēguma pasākums, kurā uzstāsies flamenko deju studija “Zambra” kopā ar deju grupu “Septiņi kvadrātā”. Pasākuma laikā bērni un jaunieši varēs sacensties sava prāta un līdzsvara spējās “Lielās koka spēles” teltīs, kur azartu sevī spēj atrast ikviens. Tikmēr Pļavnieku Zaļajā birzī, Andreja Saharova ielā 30, muzicēs pazīstamais mūziķis, grupas “Dzelzs vilks” līderis Juris Kaukulis. 26. augustā Pāvula Jurjāna mūzikas skolas brīvdabas estrādē notiks Pūtēju orķestru koncerts. Šīs un vēl citas aktivitātes sagaida arī kultūrtelpu “Strops” apmekletājus.

Ieeja pasākumā un aktivitātes visas dienas garumā pieejamas bez maksas.

Ar visiem pašvaldības rīkotajiem Rīgas vasaras kultūras programmas pasākumiem iespējams iepazīties tīmekļvietnē vasara.riga.lv, kā arī sekot līdzi sociālo tīklu lapā “Rīgā notiek”.

Informāciju sagatavoja: Sindija Grāvere, Rīgas pašvaldības Ārējās komunikācijas nodaļas projektu koordinatore, e-pasts: sindija.gravere@riga.lv