Ekskluzīva saruna par Ķīnā redzēto, izjusto un iepazīto

RCB filiālbibliotēka “Vidzeme” (Brīvības gatvē 206) 8. jūnijā plkst. 14.00 piedāvā saviem lasītājiem un visiem interesentiem ekskluzīvu un intriģējošu iespēju uzklausīt un iztaujāt par Ķīnā redzēto, izjusto un iepazīto mūsu īpašos viesus – LU Konfūcija institūta Latvijas puses direktoru, profesoru Pēteri Pildegoviču un LU Konfūcija institūta Ķīnas puses direktoru, profesoru Šan Cjuaņju.

Pēteris Pildegovičs ir latviešu sinologs, diplomāts, pirmais Latvijas pilnvarotais lietvedis Ķīnas Tautas Republikā, Latvijas Universitātes Konfūcija institūta vadītājs. Pēteris Pildegovičs ilgus gadus strādājis Ķīnā gan diplomātiskajā dienestā, gan kā preses pārstāvis. 

2010. gadā Pēteris Pildegovičs par personīgo ieguldījumu Latvijas un Ķīnas savstarpējo attiecību sekmīgā attīstībā apbalvots ar Triju Zvaigžņu ordeni. Pētera Pildegoviča kā speciālista un aculiecinieka  pieredze ir apkopota  grāmatā “Mans Ķīnas stāsts”, viņa izveidotajā latviešu-ķīniešu sarunvalodas vārdnīcā un latviskotajā “Tan laikmeta dzejas izlasē”.

Profesors Šan Cjuanjs 2014. gadā sāka pildīt LU Konfūcija institūta Ķīnas puses direktora pienākumus, kopā ar LU Konfūcija institūta Latvijas puses direktoru, profesoru P. Pildegoviču. Kopīgiem spēkiem tika rīkoti daudzi svinīgi pasākumi, izstādes, lekciju kursi, zinātniskie semināri. 2018. gadā profesors Šan Cjuaņju saņēmis Latvijas Ārlietu ministrijas atzinību par nozīmīgumu Latvijas un Ķīnas divpusēju politisko, ekonomisko un starpkultūru attiecību stiprināšanu. Šan Cjuanju aktīvi darbojies vārdnīcu elektroniskajai sagatavošanai un P. Pildegoviča grāmatas “Mans Ķīnas stāsts” veicis tulkojumu ķīniešu valodā.

Esiet laipni aicināti apmeklēt šo notikumu  RCB filiālbibliotēkā “Vidzeme”!

Kontaktinformācija bibliotēkā: tālr. 67181217.