Līdzdalības platformai iesaisties.riga.lv vairāk nekā 2000 lietotāju

Līdzdalības platformai iesaisties.riga.lv vairāk nekā 2000 lietotāju

Rīgas pašvaldība kopš 2022. gada 22. decembra pārbaudes režīmā izmanto iedzīvotāju līdzdalības platformu iesaisties.riga.lv. Pusotra mēneša laikā platformā reģistrējušies 2017 lietotāji un sniegti 865 ierosinājumi, pie kuriem atstāti 263 komentāri.

Iedzīvotājiem izmēģinājuma režīmā bija iespējams piedalīties divās līdzdalības aktivitātēs: aizpildīt aptauju “Sajūta savā apkaimē” un piedalīties Rīgas sajūtu kartēšanā.

Aptauju par sajūtu savā apkaimē aizpildīja 270 rīdzinieki no 49 Rīgas apkaimēm, atbildot uz jautājumiem par to, kā ikdienā jūtas savā apkaimē un cik informēti ir par aktuālajām norisēm savā apkaimē.

Sajūtu kartēšanas četros posmos, iedzīvotāji varēja norādīt savas mīļākās vietas Rīgā, nepatīkamākās vietas pilsētā, vietas, kur visvairāk nepieciešami uzlabojumi, un vietas, ar kurām Rīgā var lepoties.

Iedzīvotāji kartēšanas visos posmos kopā veikuši 865 atzīmes. Katru no tām, kā arī katru pievienoto komentāru šobrīd izskata pilsētas Apkaimju iedzīvotāju centra speciālisti. Ikviens pašlaik var aplūkot kartē ievietotās atzīmes iesaisties.riga.lv, taču jaunas pievienot šobrīd vairs nav iespējams.

Lai arī sākotnēji bija paredzēts, ka iedzīvotāji ar apkopotiem kartēšanas rezultātiem tiks iepazīstināti jau februāra pirmajā pusē, tomēr lielās iedzīvotāju atsaucības un lielā iesniegto ierosinājumu skaita dēļ, rezultātu apkopošanai vajadzīgs vairāk laika. Iedzīvotāji ar aptaujas un kartēšanas rezultātiem tiks iepazīstināti martā.

Vietne iesaisties.riga.lv ir veidota uz starptautiskās platformas “Citizen Lab” bāzes, pielāgojot to Rīgas pašvaldības vajadzībām. Tā kā platforma darbojas testa režīmā, ja iedzīvotāji pamana kļūdas vai saskaras ar tehniskiem sarežģījumiem, par to jāziņo, rakstot uz e-pastu iesaisties@riga.lv

Informāciju sagatavoja: Edīte Matuseviča, Rīgas domes Komunikācijas pārvaldes Ārējās komunikācijas nodaļas projektu koordinatore, e-pasts: edite.matusevica@riga.lv.