Lucavsalā norisināsies Baltijā lielākais dronu šovs

Lucavsalā norisināsies Baltijā lielākais dronu šovs

Ieskandinot Rīgas 822. dzimšanas dienu, 18. augusta vakarā rīdzinieki un pilsētas viesi tiek aicināti uz Rīgas dzimšanas dienas svinību ieskaņas pasākumu Lucavsalā, kur brīvā gaisotnē baudīt populāru mūziķu koncertprogrammu un Baltijā lielāko dronu šovu naksnīgajās Rīgas debesīs virs Daugavas. 

2023. gada Rīgas vasaras kultūras programmas viens no centrālajiem pasākumiem ir Rīgas dzimšanas dienas svinības 19. augustā Vecrīgā. Rīgas dzimšanas diena konceptuāli šogad veltīta “Drosmes un prieka tēmai”, uzsverot laikmetīguma, līdzdalības, pilsoniskā aktīvisma un kopā būšanas nozīmi. Drosme un prieks dzimst Rīgas dzimšanas dienā! Dzimšanas dienas caurviju elements ir dāvināšana, kas ir atgriezenisks process – prieks dot un prieks saņemt.

Dronu šovā izstāstīs Rīgas stāstu no pagātnes līdz mūsdienām

Ar 500 dronu palīdzību 10 minūšu garā audiovizuālā priekšnesumā tiks izstāstīts Rīgas stāsts no pagātnes līdz mūsdienām, uzsverot tās nepārtraukto attīstību. Rīga ir pilsēta, kas ir atvērta un pilna ar nākotnes iespējām, un ikkatra Rīgas iedzīvotāja rokās ir tās atklāt un veidot. Atslēga esam mēs visi. Šova pavadošais stāsts tiks veidots kā saruna, iesaistot arī mākslīgo intelektu kā tehnoloģiskās attīstības neatņemamu sastāvdaļu. 

Šovu veido pasaulē šajā nozarē labi pazīstamais Latvijas uzņēmums “Basemotion”, kas veidojis dronu šovu dizainu un programmēšanu tādiem zīmoliem un pasākumiem kā “Super Bowl”, “Grammy Awards”, “Pepsi”, “Avatar”, “Boeing”, “Porsche”, F1 un daudziem citiem. 

Dronu šovs Rīgas dzimšanas dienā tiks īstenots sadarbībā ar dronu uzņēmumu “Light A Sky” (Lietuva), SPH Engineering (Latvija), kā arī vairākiem sadarbības partneriem no citām Eiropas valstīm, ņemot vērā dronu šova apjomu. Rīga ar šāda vēriena notikumu atzīmē Latviju, kā straujas tehnoloģiju attīstības centru. 

Dronu šova koncepcijas līdzautori ir Roberts Rubīns, Kaspars Eglītis un muzikālā noformējuma autors Reinis Sējāns.

Lucavsalas skatuves kultūras programma

Rīgas dzimšanas dienas ieskandināšanas pasākumā Lucavsalā uz svētku skatuves uzstāsies un apmeklētājus priecēs Latvijā atpazīstamas grupas “Dziļi violets”, “Pirmais kurss” un duets “Bujāns”. Savukārt starplaikos apmeklētājus izklaidēs pasākuma vadītājs Artūrs Mednis un spēlēs dīdžejs Magnuss Eriņš. 
Pasākums Lucavsalā notiks no 18. augusta plkst. 21.00 līdz 19. augusta plkst. 00.30, ieeja pasākumā jau no plkst. 18.00.

Pasākuma programma:

Plkst. 18.00 DJ Magnuss Eriņš, pasākuma vadītājs Artūrs Mednis;
Plkst. 21.00 Grupa “Dziļi violets”;
Plkst. 21.45 DJ Magnuss Eriņš, pasākuma vadītājs Artūrs Mednis;
Plkst. 22.00 Dronu šovs “Rīgas atslēga”; 
Plkst. 22.15 Grupa “Pirmais kurss”;
Plkst. 23.00 DJ Magnuss Eriņš, pasākuma vadītājs Artūrs Mednis;
Plkst. 23.30 Dronu šovs “Rīgas atslēga”; 
Plkst. 23.45 Duets “Bujāns”.

Norises vietā būs iespējams iegādāties spirdzinājumus, būs nodrošināta sabiedriskā ēdināšana un konditorejas tirdzniecība.

Ieeja pasākumā bez maksas.

Nelabvēlīgos laika apstākļos pasākuma programmā iespējamas izmaiņas. Sekojiet līdzi aktualitātēm Rīgas sociālo tīklu kontos un www.riga.lv.


*Pasākums tiks filmēts un fotografēts.

Informāciju sagatavoja: Sindija Grāvere, Rīgas pašvaldības Ārējās komunikācijas nodaļas projektu koordinatore, e-pasts: sindija.gravere@riga.lv 

Autors: 
Rīgas pašvaldības Ārējās komunikācijas nodaļa