Medicīnas vēstures muzejā sestdienās norit Snīkeru darbnīcas ģimenēm

Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejs sestdienās piedāvā Snīkeru darbnīcas ģimenēm ar bērniem vecumā no 7 gadiem. Darbnīca aicina iztēloties nākotnes scenārijus, ļaujot vaļu iztēlei un radošai izaicinājumu risināšanai, kopīgi radot savu snīkeru prototipu kādai no nākotnes pasaulēm. Darbnīca notiek izstādes “Snīkeri: eko x ego” pavadošās programmas ietvaros.

Snīkeru darbnīca aicina iepazīt spekulatīvus nākotnes scenārijus, radoši apdomājot dažādus pasaules attīstības virzienus – no reālistiskiem līdz pilnīgi fantastiskiem. Veidojot savu snīkeru prototipu kādam no iztēlotajiem nākotnes scenārijiem, darbnīca sniedz iespēju kopīgi apspriest, kā mūsu šodienas izvēles veido rītdienas pasauli un kā, ļaujot vaļu iztēlei, atjautīgi palūkoties uz izaicinājumiem. Kāda varētu izskatīties mūsu ikdiena nākotnē? Pēc 10, 50 vai pat 100 gadiem… Kā mēs strādāsim, pārvietosimies, kādi būs mūsu hobiji un nākotnes sporta veidi? Kā izskatīsies mūsu pilsētas, daba un cilvēka ķermenis? Un galu galā – kā izskatīsies apavi, kurus valkās nākamās paaudzes?

Darbnīcas mērķauditorija ir ģimenes ar bērniem vecumā no 7 gadiem un tā notiek katru sestdienu Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejā Ukrainas neatkarības ielā 1 no plkst. 11.00 līdz 12.30. Biļetes ir jāiegādājas iepriekšpārdošanā Mobilly aplikācijā. Informācijai: 26644548.

Darbnīca notiek izstādes “Snīkeri: eko x ego” pavadošās programmas ietvaros. Izstāde cita starpā pievēršas procesiem snīkeru ražošanas industrijā. Līdzīgi vairumam tekstilizstrādājumu, snīkeri ir grūti pārstrādājami, jo tie tiek ražoti no daudz un dažādiem materiāliem, kas tiek sakausēti. Tikmēr inovatīvi snīkergalvas eksperimentē ar dažādiem materiāliem, kas gan atstātu mazāku ekoloģisko pēdu, gan mainītu patērētāju paradumus. Mākslīgā āda no kaktusa un piepēm, snīkeri no aļģēm, snīkeru zoles no pārstrādātiem ballīšu baloniem un riepām vai 4D printēts snīkers no pavediena, kas imitē zirnekļa tīkla aušanu, vai snīkeru kaste no micēlija - tas jau ir iespējams!

Snīkeru darbnīcu ir izstrādājusi izglītības projektu kuratore Ieva Laube sadarbībā ar Šveicē strādājošo dizaineru apvienību “SOUP” jeb Kristoferu Reidzānu un Aleksu di Džusepi (Alex di Giuseppe).

Attēli: Antivīrusu snīkers (augšējais). Biominimālisma snīkers (apakšējais)

Papildu informācija: Ilze Sirmā, Publisko programmu un komunikācijas nodaļas vadītāja, ilze.sirma@mvm.gov.lv

Interneta resursi: www.mvm.lv