Nedēļas nogalē apmeklētājus aicina Rīgas Ziemassvētku tirdziņi

Nedēļas nogalē apmeklētājus aicina Rīgas Ziemassvētku tirdziņi

Sākoties Ziemassvētku gaidīšanas laikam, šajā nedēļas nogalē no 30. novembra darbu sāks Esplanādes tirdziņš, kurā ikvienu apmeklētāju priecēs arī “Trušu karaliste”, savukārt 3. decembrī durvis vērs tradicionālais Doma laukuma Ziemassvētku tirdziņš un līdz pat Ziemassvētkiem trešdienās rīdzinieki būs gaidīti arī Vidzemes tirgū.

Esplanādes tirdziņš

Esplanādes tirdziņā izrotātajās un izgaismotajās tirgotāju mājiņās ikviens atradīs dāvanas no vietējo amatnieku produktu klāsta,  – juvelierizstrādājumus, adījumus, koka izstrādājumus, rotājumus un, protams, svētku gardumus – mājas vīnu, medu un piparkūkas.

Arī šogad apmeklētājus priecēs spožais panorāmas rats, kas ļaus nolūkoties uz priekpilno rosību no 15 metru augstuma. Viena no priecīgākajām atrakcijām, ko sastapsiet šī gada Esplanādes Ziemassvētku tirdziņā, ir “Trušu karaliste”, kas piesaista gan lielos, gan mazos garāmgājējus. Plašajā aplokā, kurā atrodamas arī miniatūras mājiņas un pat baznīca, mīt desmitiem pūkainu garaušu. Tirdziņš darbosies no 30. novembra līdz 1. janvārim.

Doma laukuma tirdziņš

No sestdienas, 3. decembra, 23. reizi durvis vērs arī tradicionālais Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņš Doma laukumā. Tirdziņš Doma laukumā darbosies līdz 2024. gada 7. janvārim. Tajā varēs sajust Ziemassvētku atmosfēru, iegādāties dāvanas un baudīt plašu kultūras programmu. Tirdziņu rotās tūkstošiem gaismiņu, īpašas svētku dekorācijas un skanēs Ziemassvētku mūzika, radot priecīgu un svētkiem raksturīgu noskaņu.  Doma laukumā varēs apskatīt un iegādāties suvenīrus, mājražotāju un amatnieku darinājumus, kā arī baudīt dažādus ēdienus un dzērienus no vairāk nekā 80 tirgotājiem.

Tirdziņš ik gadu domā arī par tā mazākajiem apmeklētājiem. Līdzīgi kā aizvadītajos gados Doma laukumā nedēļas nogalēs būs sastopams Ziemassvētku vecītis un rūķi. Tāpat varēs vizināties karuselī, nosūtīt vēstuli Ziemassvētku vecītim, klātienē apskatīt dzīvas aitiņas, kā arī doties izjādēs ar ponijiem.

Tirdziņā paredzēta plaša kultūras programma. Tā priecēs apmeklētājus ar tradicionālām un tautiskām izklaidēm, kā arī deju vakariem dīdžeju pavadībā. Plašākai kultūras aktivitāšu klāsts plānots tieši nedēļas nogalēs. Piektdienās Latvijā labi pazīstami DJ kā Artis Volfs,
All-Viss, DJ Aspirīns un citi priecēs apmeklētājus ar jautru noskaņu un mūzikas pavadījumu ziemas dejām sniegā. Sestdienās un svētdienās uzstāsies dažādi tautas un pašdarbības kolektīvi, kori, plānota bērnu vokālo ansambļu uzstāšanās. Brīvdienās neatņemama tirdziņa sastāvdaļa ir Ziemassvētku vecītis un tirdziņa rūķi.

Vidzemes tirgus

Piparkūku un karsta dzēriena ar kanēli un krustnagliņām smarža, krāsainas gaismiņas un silti smiekli. Šogad Ziemassvētku tirdziņi Vidzemes tirgū uzmirdzēs īpaši koši – vietējo zemnieku, mājražotāju un amatnieku tirdziņā apmeklētājus sagaidīs arī muzikāli pārsteigumi, radošās darbnīcas un tikšanās ar Ziemassvētku vecīti. Tirdziņš darbosies 6., 13., 20., 21. un 22. decembrī. Tirdziņa pasākumu programmā paredzēti dažādi koncerti, kuros muzicēs gan bērni, gan tautā atpazīstami mākslinieki, būs leļļu teātris, tradicionālais bluķa vakars un sadancošanās.

Vairāk par Rīgas pašvaldības Ziemassvētku gaidīšanas laikam veltītiem pasākumiem var uzzināt tīmekļvietnē svetki.riga.lv, kā arī sekot līdzi to jaunumiem sociālo tīklu lapā “Rīga” un “Rīgā notiek”.

Informāciju sagatavoja: Sindija Grāvere, Rīgas pašvaldības Ārējās komunikācijas nodaļas projektu koordinatore, pasts: sindija.gravere@riga.lv