Sieviete fotografē Brīvības pieminekli, kas izgaismots Ukrainas karoga krāsās

Foto: Rīgas dome

Norisināsies Osokina Brīvības festivāla koncerts Ukrainas iedzīvotājiem

Ceturtdien, 14. martā, plkst.18.00 Rīgas atbalsta centrā Ukrainas iedzīvotājiem, Pāles ielā 9, norisināsies Osokina Brīvības festivāla koncerts “Mūzikā ar Ukrainu” Latvijā patvērumu guvušajiem ukraiņiem.

Koncertā piedalīsies “Kremerata Lettonica: vijolniece Madara Pētersone un čelliste Magdalēna Ceple, etnomūziķe Viktorija Prituļaka, mūziķe Anastasija Vasilenko, dziedātāja Anastasija Jačmenkina, pianists Andrejs Osokins un citi. Koncertā izskanēs spilgta, daudzveidīga un temperamentīga ukraiņu komponistu mūzika, kas savīsies ar izcilām latviešu kamermūzikas pērlēm.

Koncerts paredzēts tikai Ukrainas civiliedzīvotājiem un tas ir bez maksas. Pieteikties koncertam iespējams šeit. 

Savukārt no 5. aprīļa līdz 12. maijam Rīgā un citviet Latvijā norisināsies piektais Osokina Brīvības festivāls. Tas jau trešo gadu būs veltīts Ukrainai un tās cilvēkiem, apliecinot nemainīgu atbalstu un solidaritāti ar tās tautu, sargājot brīvību un demokrātiju.

Arī šogad festivāla pasākumu biļešu ieņēmumi un īpašā akcijā portālā Ziedot.lv savāktie līdzekļi tiks izlietoti akūti nepieciešamo lietu iegādei frontē esošajiem karavīriem un civiliedzīvotājiem, īpašu uzmanību pievēršot ukraiņu bērniem, kā arī pirmo reizi smagi slimu bērnu vecāku atbalstam Latvijā. Tiks nodrošināta rūpju bērnu vecākiem nepieciešamā medicīniskā palīdzība un apmācītas auklītes, lai atvieglotu viņu emocionāli un fiziski grūto ikdienu. 

Portālā Ziedot.lv īstenotā akcija pieejama šeit. Festivāla pasākumus bez maksas būs iespēja apmeklēt noteiktam skaitam Latvijā patvērumu guvušajiem ukraiņiem un smagi slimu bērnu vecākiem. Festivāla dibinātājs un mākslinieciskais vadītājs ir Andrejs Osokins.

Informāciju sagatavoja: Ineta Miglāne, Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļas projektu koordinatore, e-pasts: ineta.miglane@riga.lv.