Pašvaldība aicina Dziesmu un deju svētku apmeklētājus savlaicīgi plānot došanos uz pasākumiem 8. un 9. jūlijā

Pašvaldība aicina Dziesmu un deju svētku apmeklētājus savlaicīgi plānot došanos uz pasākumiem 8. un 9. jūlijā

Nedēļas nogalē Rīgu pieskandinās Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku noslēguma pasākumi - 8. jūlijā notiek pasākumi gan Daugavas stadionā, gan Mežaparka Lielajā estrādē, savukārt 9. jūlijā Mežaparka Lielajā notiks noslēguma koncerts "Kopā. Augšup". To norises laikā gan Mežaparkā, gan Daugavas stadiona apkārtnē saglabāsies satiksmes ierobežojumi.

Lai nokļūšana uz svētku pasākumiem noritētu raiti un ērti, Rīgas pašvaldība aicina došanos ceļā plānot savlaicīgi, lai pasākumā nokļūtu, kamēr pasažieru plūsmas vēl ir nelielas! Aicinām braucienu plānot jau vismaz divas līdz trīs stundas iepriekš, jo tuvojoties koncerta laikam pieaugs arī pasažieru skaits un sabiedriskais transports kļūs  piepildītāks. Sabiedriskā transporta papildus reisi sāks kursēt jau ap plkst.15 un tie ir plānoti tā, lai no centra izbraucot ar pirmo papildus reisu pasākuma norises vietā nokļūtu līdz ar tās atvēršanu.

Kā jau iepriekš ziņots gan uz pasākumiem Daugavas stadionā, gan Mežaparka Lielajā estrādē tiks organizēti sabiedriskā transporta papildus reisi, tāpat, atbilstoši pasažieru plūsmām papildus reisi tiks norīkoti pēc pasākumiem.

Lai nodrošinātu svētku dalībnieku un apmeklētāju nokļūšanu mājās 8. un 9. jūlijā sabiedriskā transporta kustība no centra uz lielākajām pilsētas apkaimēm tiks nodrošināta līdz aptuveni plkst. 3.00 no pilsētas centra sekojošos maršrutos:

  • 1., 5., 7., 10., 11.tramvaja maršrutā;
  • 4., 9., 14., 15., 17., 18., 22., 27.trolejbusa maršrutā;
  • 3., 11., 18., apvienotajā 12., 23. un 26. (pa Akmens tiltu), 24., 25., 37., 50., 51., 53. autobusa maršrutā.

Sestdien, 8. jūlijā, no plkst. 7.00 līdz 9.00 un no plkst. 15.00 līdz ģenerālmēģinājuma beigām, kā arī svētdien, 9. jūlijā, no plkst. 15.00 līdz koncerta beigām ierobežos vai slēgs transportlīdzekļu satiksmi Ezermalas ielas posmā no Meža prospekta līdz Stokholmas ielai; Meža prospekta posmā no Ezermalas ielas līdz Inčukalna ielai; Kokneses prospekta posmā no Siguldas prospekta līdz Meža prospektam; Viestura prospekta posmā no Meža prospekta līdz Ostas prospektam.

Sestdien, 8. jūlijā no plkst. 20.00 līdz koncerta beigām transportlīdzekļu satiksmi ierobežos vai slēgs Augšielā, Stadiona ielā un Jāņa Asara ielas posmā no Ata ielas līdz Pērnavas ielai.

Tāpat līdz pirmdienai, 10. jūlijam satiksmei ir slēgts Ostas prospekts, izņemot izbraukšanu no Mežaparka teritorijas.

Visās minētajās vietās ierobežojumi neattieksies uz sabiedrisko transportu, transportlīdzekļiem ar organizatoru izsniegtām speciālām caurlaidēm un vietējo iedzīvotāju transportlīdzekļiem.

Pašvaldības mājaslapā ir izveidota atsevišķa sadaļa, kurā pieejama informācija par satiksmi Dziesmu un deju svētku laikā, kā arī digitāla karte, kurā atspoguļoti ieviestie satiksmes ierobežojumi. Sīkāka informācija: riga.lv/lv/satiksme-vasara vai “Rīgas satiksmes” interneta mājas lapā www.rigassatiksme.lv, sociālajos tīklos “Twitter”, “Facebook”.    
Neskaidrību gadījumā lūdzu zvanīt Satiksmes vadības centram pa bezmaksas informatīvo tālruni 8000 3600.

Foto LETA

Rīgas pašvaldības Ārējās komunikācijas nodaļa