Rātslaukuma Ziemassvētku egli greznos Ukrainas atbalstam veltīti rotājumi

Rātslaukuma Ziemassvētku egli greznos Ukrainas atbalstam veltīti rotājumi

Otrdien, 19. decembrī, plkst.10.45 Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieki Linda Ozola un Edvards Ratnieks kopā ar Ukrainas vēstnieku Latvijā Anatoliju Kucevolu papildinās Rīgas Rātslaukuma Ziemassvētku egles rotu ar simboliskiem Ukrainas atbalstam veltītiem rotājumiem.

Šogad pirmo reizi Ukrainā Ziemassvētkus svinēs 25. decembrī, nevis janvārī, kā to noteic krievu pareizticīgo baznīcas tradīcijas. Ukrainas oficiālā atbalsta platforma UNITED24 par godu šim notikumam ir radījusi īpašus Ziemassvētku rotājumus gaiļu formā.

Gaiļi ir visā pasaulē plaši sastopami simboli, kas bieži saistīti ar aizsardzību un gudrību. Ukraiņu tradīcijā gaiļi ir rītausmas saucēji un dzīvības modinātāji. Šo nozīmi ukraiņu apziņā nostiprināja fotogrāfija ar 2022. gada martā Krievijas uzbrukuma laikā Borodjankā pilnībā izpostītu dzīvokli, kurā sienas plauktā neskarta saglabājusies keramikas gaiļa figūra.

Rīgas vicemēri kopā ar Ukrainas vēstnieku ievietos gaiļu figūriņas Rātslaukuma eglē, apliecinot Ukrainas un Latvijas iedzīvotāju draudzību un savstarpējo atbalstu.

Informāciju sagatavoja: Edīte Matuseviča, Rīgas pašvaldības Ārējās komunikācijas nodaļas projektu koordinatore, tālr: 26188165, e-pasts: edite.matusevica@riga.lv

Galerijas