Rātsnamā būs skatāma “Zvannieku” bērnu mākslas darbu izstāde “No sirds uz dvēseli”

Rātsnamā būs skatāma “Zvannieku” bērnu mākslas darbu izstāde “No sirds uz dvēseli”

Divas nedēļas, no 27. februāra līdz 15. martam, Rīgas rātsnamā būs skatāma ģimeņu atbalsta un mūžizglītības centra "Zvannieki" bērnu mākslas darbu izstāde “No sirds uz dvēseli”.

Bērnu darbi tapuši aizvadītā gada vasarā, mākslinieces Aļenas Savjukas vadībā. Gadu gaitā māksliniece studējusi dažādu tautu glezniecības stilus, kā arī piedalījusies vairāk nekā 30 izstādēs dažādās pasaules vietās. Savas zināšanas Savjuka nodevusi arī centra “Zvannieki” mazajiem talantiem, mācot dažādu valstu glezniecības tehnikas pamatus.

Māksliniece norāda, ka meistarklasēm gatavojusies jau iepriekš, gādājot instrumentus gan Amerikā, gan Ķīnā. “Manā dzīvē ir divas ļoti svarīgas vērtības. Pirmā vērtība ir, ka nav svešu senioru un nav svešu bērnu. Un tas man ir ļoti svarīgi, man viņi ir vienlīdzīgi. Otrā vērtība ir, ka katrs bērns ir ļoti talantīgs. Viņam vienkārši vajag likt to saprast un atklāt šo talantu. Šī bija unikāla iespēja, ka atklāt talantus, savienojot arī divas paaudzes,” pauda Savjuka.

Šī izstāde ir daļa no projekta “No sirds uz dvēseli”. Tā mērķis ir daļu no mākslinieku meistarības un pozitīvajām emocijām nodot tiem, kuriem tas ir visvairāk nepieciešams. Pēc izstādes tiks organizēti braucieni pie senioriem, tiem dāvājot bērnu radītos darbus. Līdz šim projekts īstenots jau 13 Latvijas sociālās aprūpes centros, tajā ir piedalījušies vairāk nekā četrsimt mākslinieku, un ir uzdāvināti aptuveni tūkstoš gleznu un zīmējumu.

“Zvannieku mājas” ir vieta, kur jau vairāk nekā 20 gadus uzņem bērnus, kuri palikuši bez ģimenēm. Centrs apvieno un sniedz atbalstu ģimenēm, kas uzņēmušas savās mājās bez vecāku gādības palikušu bērnu vai arī vēl ir tikai ceļā uz to.

Darba laiks
Pirmdiena - 8.30-17.00
Otrdiena - 8.00-17.00
Trešdiena - 8.00-17.00
Ceturtdiena - 8.00-17.00
Piektdiena- - 8.00-15.00
Sestdiena - Slēgts
Svētdiena-  Slēgts

Informāciju sagatavoja: Aira Ancāne, Rīgas pašvaldības Ārējās komunikācijas nodaļas projektu koordinatore, e-pasts: aira.ancane@riga.lv