Vējā plīvo sarkanbalti sarkanie Latvijas valsts karogi

Publicitātes attēls

Rīgā atklās piemiņas plāksni par godu Itai Kozakevičai

Piektdien, 19. janvārī, plkst. 13.00 Augusta Deglava un Itas Kozakevičas ielas krustojumā svinīgā pasākumā atklās politiķei un vienai no izcilākajām Latvijas Atmodas laikmeta personībām veltītu piemiņas plāksni.

Svinīgajā piemiņas plāksnes atklāšanā piedalīsies Rīgas domes priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis,

Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētāja vietnieks Miroslavs Kodis, Polijas vēstniece Latvijā Monika Mihališina, Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete, žurnālists un politiķis Dainis Īvāns, 4. maija Deklarācijas kluba prezidente Velta Čebotarenoka, Latvijas Poļu savienības priekšsēdētājs Pēteris Dzalbe un citi.

Rīgas dome aicina piedalīties pasākumā arī mediju pārstāvjus un ikvienu I. Kozakevičas darba cienītāju.

Idejas autors un pasākuma iniciators ir deputāts Miroslavs Kodis, kurš vēloties cildināt I. Kozakevičas paveikto Latvijas un Polijas savstarpējo attiecību stiprināšanā, pie ēkas A. Deglava un I. Kozakevičas ielas krustojumā aicināja domi izvietot piemiņas plāksni.

Jau vēstīts, ka domes deputāti atbalstīja priekšlikumu pārdēvēt Nīcgales ielas atzaru, strupceļu no Nīcgales ielas līdz Augusta Deglava ielai, par I.Kozakevičas ielu. Ielas posms atrodas netālu no Rīgas Itas Kozakevičas Poļu vidusskolas.

Atmodas sākumā I.Kozakeviča bija Latvijas poļu kultūras draugu biedrības valdē, pēc tam ievēlēta par jaundibinātās Latvijas Poļu savienības priekšsēdētāju. Viņa bija Augstākās padomes deputāte un balsoja par Latvijas neatkarību.

Informāciju sagatavoja: Aira Ancāne, Rīgas pašvaldības Ārējās komunikācijas nodaļas projektu koordinatore, e-pasts: aira.ancane@riga.lv