Rīga godina brīvprātīgā darba veicējus

Rīga godina brīvprātīgā darba veicējus

5. decembrī, kad pasaulē atzīmē Starptautisko brīvprātīgo dienu, uz sirsnīgu pasākumu “Rīgas brīvprātīgo godināšana 2023” Melngalvju namā pulcējās rīdzinieki un nevalstiskās organizācijas, kas veic brīvprātīgo darbu.

Brīvprātīgo rīdzinieku godināšanai šogad tika pieteikti 65 brīvprātīgie un septiņas nevalstiskās organizācijas.

Rīgas domes pateicības rakstus saņēma rīdzinieki, kas iesaistījušies brīvprātīgajā darbā, atbalstot Ukrainu, līdzdarbojoties Rīgas apkaimju labiekārtošanā, strādājot ar bērniem un jauniešiem, organizējot kultūras pasākumus, veicot brīvprātīgo darbu sociālās aprūpes centros, patversmēs, ieslodzījuma vietās, atbalstot cilvēkus ar invaliditāti un paliatīvās aprūpes pacientus, strādājot Rīgas sociālā dienesta dienas centros un kopienas centrā. Visvairāk brīvprātīgo godināšanai bija pieteikti sociālā atbalsta jomā.

Paldies Rīgas brīvprātīgajiem pasākumā teica Rīgas vicemēre Linda Ozola. Pasākumā piedalījās un Rīgas domes pateicības rakstus brīvprātīgajiem pasniedza arī Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētāja Inese Andersone, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Laima Geikina, Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētājs Juris Radzevičs un Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas loceklis, deputāts Edgars Ikstens.

Nākamajā gadā Rīgas pašvaldība turpinās darbu, lai veicinātu un popularizētu brīvprātīgo darbu. Pasākuma dalībniekiem bija iespēja pirmajiem noskatīties Rīgas Apkaimju iedzīvotāju centra sagatavotos video stāstus “Kļūsti par brīvprātīgo!”, kuros par savu brīvprātīgā darba pieredzi stāsta jaunieši, seniori un nevalstisko organizāciju brīvprātīgie.

Rīgas brīvprātīgo godināšanas pasākumu rīkoja Rīgas Apkaimju iedzīvotāju centrs. Savus brīvprātīgā darba veicējus Rīga šogad sveica jau desmito gadu.

Starptautisko brīvprātīgo dienu pēc Apvienoto Nāciju Organizācijas ierosinājuma atzīmē kopš 1985. gada, un šā gada Starptautiskās brīvprātīgo dienas vēstījums ir “ja ikviens būtu brīvprātīgais, pasaule kļūtu par labāku vietu”.

Noskaties video “Kļūsti par brīvprātīgo!”

Paldies brīvprātīgajiem: https://youtu.be/sQubPbCGT74
Brīvprātīgo jauniešu pieredzes stāsts: https://youtu.be/-5WENOo-4uw
Brīvprātīgo senioru pieredzes stāsts: https://youtu.be/p45wl0lzzdY
Nevalstisko organizāciju brīvprātīgo pieredzes stāsts: https://youtu.be/iy1YnqWXI5o

Informāciju sagatavoja: Edīte Matuseviča, Rīgas pašvaldības Ārējās komunikācijas nodaļas projektu koordinatore, e-pasts: edite.matusevica@riga.lv       

Galerijas