Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības muzeju darba laiku izmaiņas svētkos

Ņemot vērā apmeklētāju interesi par muzeju apmeklēšanu arī svētku laikā, Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības izstāžu zāle “Rīgas mākslas telpa”, muzejs “Rīgas Jūgendstila centrs” un Rīgas Porcelāna muzejs Ziemassvētku laikā strādā ar izmainītu darba laiku ­– 25. decembrī un 1. janvārī no plkst. 12.00 līdz 18.00, savukārt 24., 26., 31. decembrī un 2. janvārī muzeji apmeklētājiem būs slēgti!

Izstāžu zālē “Rīgas mākslas telpa” apmeklētājiem tiek dota iespēja pievērsties postsociālisma un postkoloniālisma nospiedumiem šodienas sabiedrībā un kultūrā, un to atbalsotajām pārmaiņām Latvijā, Baltijā un plašākā reģionā caur vides un ekoloģijas perspektīvām izstādē “Dekoloniālās ekoloģijas. Saprast postkoloniālo pēc sociālisma”. Izstāde sniedz iespēju pārskatīt šodienas un pagātnes attiecības Austrumeiropā un postpadomju reģionā, sniegt jaunus skatpunktus, kā domāt par koloniālās, imperiālās un okupācijas varas iespaidu arī pēc tās šķietamām beigām, un patiesu atbrīvošanos no šīs ietekmes.

Tostarp, muzejs “Rīgas Jūgendstila centrs” apmeklētājus priecē un aicina baudīt gadumijas noskaņas jūgendstila interjerā – izstādē “Ziemassvētki jūgendstila noskaņās”. Tamāras Čudnovskas dekorēts interjers un 19. gadsimta stilistikā rotātas svētku egles, Kristīnes Japiņas, Dinas Baumanes mākslas darbi un īpašs telpu izgaismojums padarīs šos svētkus īpaši sirsnīgus un neaizmirstamus.

Savukārt Rīgas Porcelāna muzejs piedāvā iespēju apskatīt ne tikai divas izcilas izstādes – Ilonas Romules personālizstādi “Neizspēlētas spēles” un 16. starptautisko mazo formu porcelāna izstādi ar tēmu “Mierinājums”, bet arī nodoties svētkiem veltītai jaunradei – savām rokām izgatavot ažūrus porcelāna dekorus no dažādu krāsu lejmasas: baltas, maigi zilas vai rozā vai arī veidot tos, iespiežot lejmasu īpaši sagatavotās ornamentālās formās. Porcelāna sniegpārslas, sveces, egles, sniegavīri un citi tēli, sagataves auskariem, kuloniem, piespraudēm vai egļu rotājumu komplekti – ļaujiet vaļu iztēlei, radot paši savus, unikālus svētku suvenīrus dāvināšanai vai rotāšanai.

Darbnīcai nepieciešams iepriekš pieteikties zvanot pa tālruni +371 26406354 (vai rakstot uz e-pastu rpm@riga.lv) katru dienu no plkst. 11.00 līdz 18.00, izņemot pirmdienas un svētdienas. Lūdzam ņemt vērā, ka vietu skaits darbnīcā ir ierobežots. Darbnīcas piedāvājums būs pieejams arī janvārī.

No 27. decembra līdz 30. decembrim izstāžu zāle “Rīgas mākslas telpa” un Rīgas Porcelāna muzejs strādā kā ierasts, no 11.00 līdz 18.00, bet muzejs “Rīgas Jūgendstila centrs” no 10.00 līdz 18.00.

Papildu informācija: Kristīne Kaņepe, Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības Mediju un komunikācijas projektu vadītāja. Tālr. 67012551, 26343153. E-pasts: kristine.kanepe@riga.lv