Rīgas pašvaldības pārstāvji ar Gruzijas delegāciju pārrunā jautājumus zinātnes un jaunatnes jomās

Rīgas pašvaldības pārstāvji ar Gruzijas delegāciju pārrunā jautājumus zinātnes un jaunatnes jomās

14. septembrī Rīgas domē viesojās Gruzijas delegācijas pārstāvji, lai pārrunātu aktualitātes un interesējošos jautājumus zinātnes un jaunatnes jomā.

“Novērtējam Gruzijas parlamenta interesi par Rīgas un Latvijas jauniešu politiku. Latvija ir viena no tikai divām ES valstīm, kurām ir savs atsevišķs Jaunatnes likums. Lai arī mums šajā jomā vēl ir daudz darāmā, esam gandarīti, ka ar savu pieredzi varam palīdzēt valstij, kas strādā pie savas uzņemšanas ES,” uzsver Rīgas domes priekšsēdētāja vietniece Linda Ozola.

Gruzijas viesi kopā ar pašvaldības pārstāvjiem apsprieda jautājumus par Latvijas Jaunatnes likumu, ko viesi iecerējuši ņemt, kā piemēru Gruzijas Jaunatnes likuma izstrādei.

Gruzijas delegācija no visām Eiropas Savienības valstīm izvēlējusies apmeklēt Latviju un Bulgāriju, jo pamatojoties uz analīzi šo valstu likumi ir vispiemērotākie Gruzijas Jaunatnes likuma izstrādei.

Vizītes ietvaros Gruzijas delegācija apmeklēja arī Saeimu un Izglītības un zinātnes ministriju.

Informāciju sagatavoja: Sindija Grāvere, Rīgas pašvaldības Ārējās komunikācijas nodaļas projektu koordinatore, e-pasts: sindija.gravere@riga.lv.

Galerijas