RIIMC jūnijā piedāvā bezmaksas klātienes kursus “Manu personīgo finanšu plānošana”

Rīgas Izglītības informatīvi metodiskais centrs (RIIMC) aicina iedzīvotājus pieteikties bezmaksas neformālās izglītības programmas “Kļūsti par naudas pratēju!” 1. moduļa nodarbībām “Manu personīgo finanšu plānošana”, ko izstrādājusi Latvijas Banka.

Vēlaties uzlabot savu finansiālo labklājību un drošību īsākā un ilgākā laika periodā? Modulis praktiski palīdzēs izprast ikdienas finanšu jautājumus, pārvaldīt savas personiskās finanses tā, lai uzlabotu savu finansiālo drošību un labklājību īsākā un garākā periodā, kā arī pieņemt gudrākus finanšu lēmumus.

Varēsiet apgūt sekojošās tēmas:

  • Mans budžets - kas ir budžets, kā to veidot un kā saplānot to, lai būtu iespēja arī veidot uzkrājumus;
  • Ienākumi un izdevumi, kā tos pārvaldīt ikdienā – kā tos saplānot pareizi, kā kategorizēt un kā pārvaldīt savas finanses gudri;
  • Mans "Drošības spilvens" - kas tas ir, kāpēc ir svarīgi veidot un cik lielam ir jābūt drošības spilvenam, lai tiešām būtu droši;
  • Uzkrājumi un to veidi - kādi ir uzkrājumu veidi, kāpēc tie ir jāveido;
  • Mana pensija - pensiju sistēma Latvijā, pensiju līmeņu pārvaldītāji un kā aprēķināt nākotnes pensiju;
  • Apdrošināšana - pensiju sistēma Latvijā, pensiju līmeņu pārvaldītāji un kā aprēķināt nākotnes pensiju.

Pieteikšanās: PIETEIKTIES! Pieteikšanās tiks slēgta 2024. gada 4. jūnijā.

Pirmā nodarbība š.g. 4. jūnijā, plkst. 18.00 līdz 20.30. Plānotie nodarbību laiki: 4. jūnijs, 6. jūnijs, 13. jūnijs, 18 .jūnijs, 20. jūnijs, 26. jūnijs.

Nodarbības notiks klātienē RIIMC telpās, Kaņiera ielā 15, Rīgā.

Nodarbības vadīs: Santa Kazaka, finanšu pratību mācību satura izstrādātāja.

Mācības notiks nelielā grupā (no 8 līdz 12 iedzīvotājiem).

Programmu īsteno RIIMC sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju Eiropas Savienības “Erasmus+” programmas projekta “Nacionālie koordinatori dalības pieaugušo izglītībā veicināšanai Latvijā” Nr. 101144108-NCLV2024-2025-ERASMUS-EDU-2023-AL-AGENDA-IBA ietvaros.