Sarkandaugavā norisināsies pirmais ielu mākslas pasākums “ROW”

Sarkandaugavā norisināsies pirmais ielu mākslas pasākums “ROW”

Radošajā kvartālā “Provodņiks” sadarbībā ar mākslinieku Daini Rudeni norisināsies pirmais pasākums no divu dienu ielu mākslas pasākumu sērijas “ROW” (Riga open wall), kas būs Rīgā pirmās legālās grafiti sienas - “Atvērtā siena” - atklāšanas svētki ielu māksliniekiem un ielu mākslas interesentiem. 28.maijā notiks zīmēšanas konkursa “Brīvs” dalībnieku kolektīva “Atvērtās sienas” apgleznošana.

2022. gada nogalē tika atklāta Rīgā pirmā legālā grafiti siena jeb “Atvērtā siena”, piedāvājot brīvi pieejamu vietu ielu mākslas jaunrades veicināšanai. Jaunizveidotā platforma ir ne tikai vieta, kur māksliniekiem un entuziastiem attīstīt savas zīmēšanas spējas, bet arī iespēja ikvienam ielu mākslas interesentam veidot vizuāli daudzveidīgāku un krāšņāku industriālās Sarkandaugavas apkaimi. Veicinot “Atvērtās sienas” pieejamību un ielu mākslas jaunradi, ir izsludināts grafiti zīmējumu konkurss “Brīvs”, kurā var piedalīties ikviens interesents.

Pieteikšanās veidlapa un konkursa nolikums pieejams šeit: https://ieej.lv/ROW

“ROW” pasākuma dienā, 28. maijā, no plkst. 9.30 līdz 16.30 zīmējumu konkursa 18 labāko skiču autori uz “Atvērtās sienas” realizēs realizēs lielformāta kompozīciju par tēmu “Brīvs”. Savukārt no plkst.12.00 līdz 13.00 pasākuma apmeklētāji varēs doties ekskursijā gida vadībā pa radošo kvartālu “Provodņiks”, kas reiz bija vērienīga gumijas izstrādājumu rūpnīca.

Foto Toms Svilāns

Pasākuma un zīmējumu konkursa norisi atbalsta Rīgas dome, nekustamo īpašumu attīstītājs “Realto”,  biedrība “Attīstībai un nākotnei”, SIA “Henome”, grafiti mākslinieks KIWIE.