Vasaras “Garās piektdienas” un ekskursijas Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā

Vasaras “Garās piektdienas” un ekskursijas Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā

Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs jūnijā, jūlijā un augustā aicina uz “Garajām piektdienām”, kad muzejs ir atvērts no 12.00 līdz 19.00. “Garās piektdienas” ekskursijas individuālajiem apmeklētājiem muzejs piedāvā katru vasaras piektdienu plkst. 14.00 – angļu valodā, plkst.17.00 – latviešu valodā. Pulcēšanās uz ekskursijām un to sākums: muzeja vestibilā. Maksa par dalību ekskursijā: EUR 9,50.

Jūnija, jūlija un augusta “Garās piektdienas” sniedz iespēju apskatīt muzeja pastāvīgo ekspozīciju un izstādes līdz septiņiem vakarā. Savukārt dalība ekskursijās gan rīdziniekiem, gan pilsētas viesiem sniegs iespēju muzeja ekspozīcijā izzināt Rīgas gadsimtu stāstus, faktus un leģendas, kā arī piešķirs zināšanu dimensiju skatījumam uz eksponātiem.

Šobrīd muzejā apskatāma pastāvīgā ekspozīcija 14 zālēs un mainīgās izstādes: “Cilvēka pieskāriens. Restauratoru darbu izstāde”, “Spēles lieliem un maziem. Spēļu un rotaļu piederumu arheoloģiskie atradumi senajā Rīgā. 13.–18. gs.”, mēneša eksponāts “Nikolausa fon Himzela kolekcijas priekšmets – muzeja krājuma dārgums”, kā arī “Kas jūrniekam somā – suvenīrs!”.        

Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs, viena no lielākajām un nozīmīgākajām Latvijas kultūrvēsturiskā mantojuma krātuvēm, ir vecākais muzejs Baltijas valstīs, kā arī viens no senākajiem publikas apskatei atvērtajiem muzejiem Eiropā. Visa 2023. gada ritumā muzejā notiek aktivitātes, veltītas muzeja 250. gadskārtai. Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja sākotne ir Rīgas rātes 1773. gadā dibinātais Himzela muzejs (Himselsches Museum), kura pamatā bija Rīgas ārsta Nikolausa fon Himzela (1729-1764) sabiedrības apskatei un izglītošanai novēlētā privātā dabas un mākslas priekšmetu kolekcija.

Papildu informācija: RVKM Komunikācijas darba nodaļā, tālr.: 67356676; 67356680.

Muzeja tīmekļvietne: https://www.rigamuz.lv/rvkm/;
FB lapa: https://www.facebook.com/Rigamuz.

Attēlā Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja Kolonnu zāles ekspozīcijas fragments.

Informāciju sagatavoja: Ingrīda Lukašēviča, Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste. E-pasts: ingrida.lukasevica@rigamuz.lv