“Vecrīga - zināmā un nezināmā” - 5 tematisku ekskursiju cikls ikvienam interesentam

Pastkarte “Rīgas panorāma no Daugavas kreisā krasta”. Krišjāna Vībura izdevniecība “Fotobrom”. 1930. gadu otrā puse. No RVKM krājuma.

“Vecrīga - zināmā un nezināmā” - 5 tematisku ekskursiju cikls ikvienam interesentam

Uz piecu tematisku ekskursiju ciklu “Vecrīga - zināmā un nezināmā”, kas notiks no 10. līdz 14. aprīlim, no trešdienas līdz svētdienai, aicina Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs. Programmā iekļautās tematiskās ekskursijas paredzētas gan mūžizglītībai, gan jauniešiem, gan tūristu gidiem - ikvienam, kura interešu lokā ir Rīgas vēsture.

  • Darbdienās ekskursijas sāksies plkst. 16.00,
  • bet sestdien un svētdien - plkst. 11.00.

Pulcēšanās uz ekskursijām - muzeja vestibilā, to norise - Vecrīgā. Katra dalībnieka izvēle ir piedalīties visās vai tikai atsevišķās ekskursijās.

Tematiskās ekskursijas sniegs iespēju ieraudzīt un atklāt Vecrīgas ielās, namos, pagalmos un laukumos rodamās Rīgas vēstures liecinājumu detaļas un faktus, kā arī uzzināt, kādas pilsētas senatnes liecības “nāk gaismā”, pētot Rīgas kultūrslāni, un, ieklausoties Rīgas leģendu vēstījumos, minēt, kur ir robeža fantāzijai un realitātei. Ekskursiju dalībnieki, soli pa solim, ar vēstures atklājēja azartu, gūs zināšanas un jaunu pieredzi, kā arī profesionālas atziņas, kā pilsētas viesus iepazīstināt ar Vecrīgu.

Tematisko ekskursiju cikla “Vecrīga - zināmā un nezināmā” programma:

  • Trešdien, 10.04. plkst. 16.00, ekskursija “Rīdzenes upe un Rīgas nocietinājumu sistēma”. Ekskursijas vadītāja – RVKM muzejpedagoģe, vēsturniece Irēna Strēle.
  • Ceturtdien, 11.04. plkst. 16.00, ekskursija “Baznīcas, klosteri un kapsētas Vecrīgā”. Ekskursijas vadītājs – RVKM muzejpedagogs, vēsturnieks Vidvuds Bormanis.
  • Piektdien, 12.04. plkst. 16.00, ekskursija “Vecrīgas ielu vēsture”. Ekskursijas vadītāja – RVKM vēsturniece Zita Pētersone.
  • Sestdien, 13.04. plkst. 11.00, ekskursija “Vecrīga leģendās un nostāstos”. Ekskursijas vadītāja – RVKM muzejpedagoģe, vēstuniece Irēna Strēle.
  • Svētdien, 14.04. plkst. 11.00, pārskata ekskursija “Rīgas gadsimtu liecības Vecrīgā”. Ekskursiju vadītāja – RVKM muzejpedagoģe, vēsturniece Samanta Fiļimonova.

Pulcēšanās uz ekskursijām un to sākums Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja vestibilā (Palasta ielā 4), norise – Vecrīgā. Bez iepriekšējas pieteikšanās. Maksa par vienas ekskursijas apmeklējumu: EUR 9,50. Samaksa tiek veikta muzeja kasē pirms katras ekskursijas vai par visu ciklu.

Papildu informācija: RVKM Komunikācijas darba nodaļā, tālr.: 67356676.

Muzeja tīmekļvietne: https://www.rigamuz.lv/rvkm/;
FB lapa: https://www.facebook.com/Rigamuz.

Informāciju sagatavoja: Ingrīda Lukašēviča Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja Sabiedrisko attiecību speciāliste. E-pasts: ingrida.lukasevica@rigamuz.lv.